Romania:DVB-T2 FREE TO AIR din 17 iunie 2015

Peste cinci luni România trece definitiv la televiziunea digitală. Câţi români rămân fără semnal şi ce urmează

România va face anul acesta cel mai mare pas în retransmisia canalelor de televiziune prin trecerea definitivă de la tehnologia analogică la cea digitală. Până la 40 de canale TV vor putea fi recepţionate fără să mai fie nevoie de aportul cabliştilor, iar dintre ele maximum 16 vor fi gratuite. Transmisia clasică în eter va fi însă oprită. Recepţionarea canalelor va necesita anumite costuri din partea utilizatorilor. Astfel, dacă nu aveţi un televizor care să decodeze semnalul DVB T2 nu trebuie să îl schimbaţi, ci mai degrabă să achiziţionaţi un receptor DVB T2

dvb_t2_11701200

Compania care a câștigat licitația ANCOM de atribuire a multiplexurilor pentru furnizarea acestor servicii este RADIOCOM, fosta Societate Naţională de Radiocomunicaţii, companie căreia i-au fost atribuite trei multiplexuri printre care și cel „free to air”, care va permite recepționarea a unui număr de canale fără a se percepe vreo taxă.

“România în calitate de stat membru al Uniunii Europene și-a asumat trecerea definitive la serviciile DVB-T2 până cel târziu la data de 17.06.2015. În prezent, este în derulare procedura de achiziție: ”realizarea și implementarea la cheie a 3 multiplexe naționale în vederea trecerii la televiziunea digitală”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanții RADIOCOM.

Potrivit acestora, în funcție de finalizarea acestei proceduri, conform OUG nr. 34/2006, dacă nu sunt contestații și nu se prelungește procedura, lansarea oficială în România a serviciilor de televiziune DVB-T2 FREE TO AIR va avea loc în data de 17 iunie 2015.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.