Diferente intre shoutcast v1 si shoutcast v2

Folosesc programul shoutcast de mai bine de 10 ani. Din cate stiu ultima versiune a shoutcast-ului v1 a fost scoasa pe data de 28 februarie 2007 (wiki 🙂 ). De atunci programul shoutcast v1 este folosit foarte bine de radiourile comerciale (Europa Fm, Kiss Fm, Magic Fm).

Intre timp a aparut si versiunea a doua, shoutcast v2, ultima versiune este din data 3o octombrie 2014. Am dorit sa fac un update la shoutcast v2, am tot cautat pe net diferente, daca se merita sau nu. Mai jos v-am scris cateva pareri personale.Startingv2

Diferentele sunt:

Shoutcast v2 are un API complet reproiectat . În timp ce shoutcast v1 a avut un amestec ciudat de HTML și XML în shoutcast v2 se pune destul de mult accentul la interfata si nu numai. Singurul avantaj din punctul meu de vedere este ca shoutcast v2 iti ofera posibilitatea de a avea mai multe fluxuri pe un singur server și pe acelasi port TCP. În Icecast 2  funcția se numeste mount , in shoutcast v2  este de forma IP:PORT/live.

Cu serverul  Shoutcast v2 vine la pachet sc_Trans v2 cu suport de meta date extins , puteti creea mai multe streamuri simultan pe care  le puteti distribui cu un singur IP, un singur PORT. Diferenta fata de sc trans 1, in sc trans 2 melodiile se pot mixa, se poate face crossfade intre melodii.

Am testat shoutcast v2 pe telefon iar streaming-urile create de el, au o mica latenta atunci cand te conectezi fata de shoutcast v1 care se conecteaza instant. Daca mai observ alte aspecte am sa le scriu aici.

Concluzii:

Deocamdata nu am renuntat la shoutcast v1, merg in paralel cu ambele. Cel mai fiabil mi se pare shotucast v1  pentru ca … isi face treaba. Shoutcast v2 este mai complex, dar cand doresti performanta…

IMPORTANT – Streamul pe care il face shotucast v2 nu am putut sa il playez cu windows media player de la windows 7

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.