Pirateria online se pare ca urmeaza sa primeasca o lovitura puternica

In acest moment exista sute de site-uri care uploadeaza ilegal video sau fac live streaming a unor evenimente precum meciuri de box sau fotbal, gatuind astfel profiturile companiilor. Dar, daca este sa plecam urechea la spusele celor de la Cisco acest lucru s-ar putea sa fie de domeniul trecutului.piraterie-online

Cisco au realizat un nou program ce se numeste Streaming Piracy Prevention, care selecteaza automat stream-urile ilegale si taie legatura la sursa, secretul fiind se pare logo-urile care se regasesc in colturile ecranului. Astfel daca din intamplare se regaseste pe transmisiunea ta un logo HBO, UFC, CW sau NBC, Cisco, folosind aceasta unealta, poate inchide accesul la sursa in timp real.

Scuteste companiile de tot tracasul eliberari unei instintari legale si procese, putand pur si simplu sa taie legatura,fara sa mai fie implicati avocati si terțe parti.

Din pacate se ridica si o intrebare etica aici. Daca o companie poate sa taie accesul la un program, nu este neaparat adevarat ca si trebuie sa faca asta. De la erori umane, pana la malițiozitate, un astfel de program trebuie sa fie controlat atent, altfel risca sa devina o unealta de gatuire a opiniei publice si a dreptului la libera exprimare.

Pe de alta parte, legal, companiile au dreptul sa faca asta fara sa ceara scocoteala nimanui, avand in vedere ca discutam desrpe o propietate intelectuala si de niste contracte de distributie. Dar… asa cum ne-a invatat istoria, daca lasi portarul stapan peste buton, este rege in cabina de control.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.