Cum să remediați pierderea pachetelor într-o rețea de date

Pierderea pachetelor este una dintre cele mai importante metrici ale performanței rețelei, dar care este pierderea pachetelor, ce o provoacă și cum o rezolvați?

Ce este pierderea pachetelor?

Pierderea pachetelor se referă la orice pachete de date care sunt pierdute sau aruncate în tranzit în timpul călătoriei printr-o rețea de calculatoare.

Pierderea pachetelor ar putea fi cauzată de o defecțiune sau o ineficiență a unei componente care transportă date într-o rețea, cum ar fi un router defect, o conexiune de cablu liberă sau un semnal wifi defect.

Pierderea pachetelor poate fi, de asemenea, intenționată, de exemplu atunci când este utilizată pentru a restricționa debitul în timpul apelurilor VoIP sau fluxurilor video, pentru a evita întârzierile de timp, în special în perioadele de congestionare ridicată a rețelei.

Acest lucru duce la fluxuri și apeluri de calitate inferioară care afectează negativ experiența utilizatorului. Pentru a remedia pierderea de pachete, trebuie să determinați ce părți ale rețelei dvs. contribuie la problemă.

Cum să remediați pierderea de pachete

 1. Verificați conexiunile la rețeaua fizică – Verificați să vă asigurați că toate cablurile și porturile sunt conectate și instalate corespunzător.
 2. Reporniți hardware-ul – Repornirea router-urilor și a hardware-ului în rețeaua dvs. poate ajuta la oprirea multor erori sau erori tehnice.
 3. Folosiți conexiuni prin cablu  – Folosirea conexiunilor prin cablu și nu conexiunile fără fir poate îmbunătăți calitatea conexiunii.
 4. Eliminați sursele de interferență – Îndepărtați orice ar putea cauza interferențe. Liniile electrice, camerele de luat vederi, difuzoarele wireless și telefoanele wireless provoacă interferențe în rețele.
 5. Actualizați software-ul dispozitivului – Menținerea dispozitivelor actualizate vă va ajuta să vă asigurați că nu există erori în sistemul de operare care cauzează pierderi de pachete.
 6. Înlocuiți hardware-ul învechit sau deficitar – Actualizarea infrastructurii de rețea vă permite să scăpați complet de hardware deficitar.
 7. Utilizați setările QoS – Prioritizează traficul de rețea pe baza aplicațiilor care sunt cele mai importante. De exemplu, prioritizează traficul vocal sau video.

Instrumente de monitorizare a rețelei pentru detectarea pierderilor de pachete

Cu cât rețeaua este mai strânsă, cu routere și conexiuni mai bune, cu atât este mai puțin probabil să se confrunte cu pierderi de pachete. Dar, în mod invariabil, multe comunicări se întâmplă pe internet și nu toate hameiul sunt cunoscute pe parcurs. Aceasta înseamnă că ar trebui să anticipăm întotdeauna un anumit nivel de pierdere de pachete în comunicațiile de date. Din fericire, unele sisteme foarte eficiente de monitorizare a rețelei sunt disponibile astăzi.

Acoperim fiecare dintre instrumentele care au făcut această listă cu mult mai detaliat mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru un rezumat, iată lista noastră cu cele mai bune 5 sisteme de monitorizare a rețelei:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) – verificator de sănătate complet al dispozitivului de rețea, care rulează pe Windows Server, care folosește SNMP pentru monitorizare live.
 2. Monitorizarea pierderilor de pachete de analizor cu PRTG (GRATUIT) – Un instrument de monitorizare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor care include un senzor Ping, un senzor de calitate a serviciului și un senzor Cisco IP SLA.
 3. ManageEngine OpManager – Sistem de gestionare a rețelei pentru Windows și Linux care folosește SNMP pentru a verifica starea dispozitivului.
 4. Nagios XI – Suită gratuită de gestionare a rețelei care rulează pe Linux.
 5. Ipswitch WhatsUp Gold – Instrument de gestionare a rețelei bazat pe Windows care utilizează proceduri SNMP pentru a comunica cu dispozitivele de rețea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.