Păstrarea datelor pe medii de stocare SSD poate fi riscantă

image

Dacă aveţi un computer pe care îl folosiţi rar și acesta are un hard disk SSD, poate ar fi cazul să faceţi un backup la datele imporatante de pa el până nu este prea târziu, scriemacworld.com.

Un nou studiu arată că discurile SSD pot pierde date dacă sunt ţinute fără alimentare, mai ales în medii în care temperatura este peste normal. Un drive fără alimentare, ţinut la 40˚C poate începe să piardă date după doar câteva săptămâni.

Informaţia vine de la Alvin Cox de la Seagate, care a luat parte la o prezentare la Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC). Chiar dacă prezenatrea are câteva luni vechime, abia recent a fost preluată de site-uri precum ZDNet sau Slashdot.

Prezentarea lui Cox arată date atât despre SSD-uri pentru utilizatorii obișnuiţi, cât și pentru cei enterprise. El notează că un SSD obișnuit, ţinut fără alimentare la o temperatură de 30˚C, ar trebui să păstreze datele aproximatv un an de zile. Crescând temperatura cu doar cinci grade, se reduce timpul de retenţie a datelor la jumătate. Dacă stocaţi SSD-ul la 55˚C veţi piedre date după doar câteva zile.

În realitate, riscul este destul de mic pentru computerul pe care îl folosiţi în mod curent, în afara cazului în care îl lăsaţi fără baterie în temperaturi extreme. Dar cum din ce în ce mai multe device-uri vin echipate cu medii de stocare SSD, s-ar putea ajunge ușor la situaţia de a pierde date după o perioadă lungă de nefolosire. Obișnuiţi-vă, așadar, ca din când în când să vă copiaţi datele, de preferinţă pe un hard disk mecanic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.