Cum instalezi un Plugin pentru WordPress

Acest tutorial este destinat utilizatorilor de WordPress care au acces FTP la contul lor. E simplu, daca ai un domeniu sau subdomeniu de la cineva, ai si hosting si implicit acces FTP la fisierele blog’ului. Plugin’urile pentru platforma de blogging WordPress sunt de 2 tipuri: plugin’urile ce se instaleaza si nu au nevoie de nici o setare ulterioara (just upload and activate) si plugin’urile care trebuiesc setate dupa ce au fost activate.WordPress-Plugins

Incepem?

– Descarcam de pe internet plugin’ul care ne intereseaza, a nu se omite verificarea compatibilitatii cu versiunea de WordPress pe care o aveti instalata. Unele plugin’uri sunt facute sa functioneze corespunzator doar pe anumite versiuni de wordpress.

– Ne conectam pe contul de FTP si in folderul principal unde se afla fisierele blog’ului ese un folder cu numele wp-content, aici se afla folderul cu plugin’uri si cel cu teme (themes). Intram in folderul plugins si cu drag and drop upload’am fisierele plugin’ului descarcat mai devreme.

– Acum trebuie sa activam plugin’ul. Ne autentificam pe contul de administrator pe blog si intram in Plugins (in bara de meniu se afla intre Presentation si Users). Aici vom gasi un tabel cu plugin’urile instalate anterior sau cele recomandate si preinstalate de WordPress. Dam click pe Activate in dreptul plugin’ului tocmai upload’at si am terminat.

Simplu nu? Totusi sunt unele plugin’uri ce trebuiesc setate, panoul cu optiuni de cele mai multe ori il gasiti in Options (in bara de meniu dupa Users) si are numele plugin’ului instalat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.