Alcoolul la volan în Marea Britanie (UK)

În Marea Britanie, este important de știut faptul că sancțiunile sunt dure împotrivă celor care încalcă legea în acest mod. Există bineînțeles limite până la care sancțiunile sunt mai blânde sau chiar lipsesc, însă acest fapt nu trebuie să încurajeze consumul. Ideal, conducătorii auto ar trebui să evite complet consumul de alcool pentru a fi în siguranță.

Ele diferă în Scoția față de restul Marii Britanii, unde limita este de 35 micrograme per 100 mililitri de respirație și 80 de miligrame la 100  de mililitri de sânge. Penalizările devin tot mai severe pe măsură ce aceste limite se depășesc.

Alcoolul afectează oamenii în funcție de mulți factori și nu doar cantitatea consumată contează. Greutatea, vârstă, sexul și metabolismul sunt la fel de importante dar evident contează și tipul și cantitatea de alcool consumată. Ceea ce ați mâncat recent și nivelul de stres la momentul respectiv pot influenta prestația celor care se află în această situație.

Pedepse pentru conducerea sub influența alcoolului

Cei care sunt prinși că au consumat alcool înainte de a se urca la volan riscă sancțiuni dure. Ar putea fi închiși, amendați și suspendat permisul dacă sunt găsit vinovați de conducerea sub influența alcoolului.  Pedeapsa depinde în ultima instanță de magistrații care analizează cazul și dau verdictul. Instanța poate decide că este nevoie de un curs de reabilitare și chiar de tratament în cele mai severe cazuri.

În cazul în care conduceți un vehicul sub influența alcoolului puteți risca și 3 luni închisoare, amendă de pană la £ 2.500 și o posibilă interdicție de conducere. Conducerea vehiculelor sau încercarea de a conduce cu o alcolemie mult peste peste limită legală poate duce la 6 luni închisoare, o amendă nelimitată și o interdicție de conducere pentru cel puțin 1 an. Aceasta crește la 3 ani, pentru cei care au fost condamnați de două ori în mai puțin de 10 ani.

Refuzul de a furniza o probă de sânge sau urină pentru analize poate conduce la 6 luni închisoare, o amendă nelimitată și o interdicție de a conduce timp de cel puțin 1 an. Cel mai dramatic scenariu este cel care duce la moartea altei persoane prin conducere neglijentă sub influența alcoolului. În acest caz, făptuitorul se poate aștepta să petreacă următorii 14 ani în închisoare și este pasibil de o amendă nelimitată.

O interdicție de la conducere timp de cel puțin 2 ani se impune de asemenea.

Cei care sunt prinși frecvent conducând sub influența alcoolului pot avea permisul suspendat pentru o mai lungă perioadă de timp. În plus, există și probleme suplimentare cu care se confruntă cei care au fost prinși conducând sub influența alcoolului.

Costurile de asigurare a mașinii vor crește în mod semnificativ iar dacă vă deplasați pentru muncă, angajatorul va vedea condamnarea pe permisul dumneavoastră.

O condamnare pentru conducerea sub influența alcoolului inseamnă, de asemenea că este posibil să aveți probleme cand călătoriti în tări precum SUA. Stiind toate aceste lucruri, este evident ca cel mai sigur mod pentru a evita aceste probleme este sa nu consumati alcool deloc atunci cand urmeaza sa conduceti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.